به گزارش مشرق، دفتر مطبوعاتی رئیس جمهوری آذربایجان روز یکشنبه از گفتگوی تلفنی با وزیرخارجه آمریکا خبر داد.
در همین ارتباط اعلام شده که «الهام علی اف»، رئیس جمهوری آذربایجان با «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا درباره وضعیت منطقه و افتتاح کریدورهای حمل و نقل گفتگو کردند.
در این بیانیه آمده است: «طرفین بر اهمیت تقویت آتشبس، تضمین صلح و ثبات پایدار و عادیسازی روابط ارمنستان و آذربایجان از جمله ادامه گفتوگوها درباره معاهده صلح و گشایش کریدورهای حملونقل تأکید کردند.»
این گفتگوی تلفنی همزمان با سفر «نانسی پلوسی»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به ارمنستان و دیدار مقامات آمریکایی و ارمنستان در ایروان صورت گرفته است.
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که روز شنبه وارد ایروان شده است، در اظهاراتی مدعی شد که واشنگتن همچنان به حمایت از «صلح و دموکراسی» در ارمنستان ادامه خواهد داد. وی همچنین گفت: ما حملات آذربایجان به مرزهای ارمنستان را محکوم میکنیم. برای این درگیری هیچ راهحل نظامی وجود ندارد و با هرگونه تلاش برای تغییر مرزهای این کشور مقابله خواهیم کرد.
این اظهارات رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در ارمنستان با واکنش باکو روبرو شده است. وزارت خارجه جمهوری آذربایجان، اظهارات پلوسی درباره تنشهای مرزی اخیر بین این کشور و ارمنستان را ناعادلانه توصیف کرد و گفت: اظهارات پلوسی ضربهای جدی به تلاشها برای برقراری صلح و ثبات در مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان وارد میکند. در بیانیه وزارت خارجه جمهوری آذربایجان آمده است: پلوسی شخصیتی هوادار ارمنستان است. اظهارات بیسند و ناعادلانه پلوسی علیه آذربایجان پذیرفتنی نیست.
بیانیه وزارت خارجه جمهوری آذربایجان با اشاره به اینکه «هماکنون آتشبس برقرار و از تشدید تنشها خودداری شده» تأکید کرد: این (اظهارات پلوسی) ضربهای جدی به تلاشها برای عادیکردن روابط بین ارمنستان و آذربایجان وارد میکند.
وزارت خارجه جمهوری آذربایجان اظهارات پلوسی را «خطرناک» و سفر او به ارمنستان را «حرکتی نمایشی و تبلیغاتی در راستای جلب توجه آمریکاییهای ارمنیتبار در آستانه انتخابات میاندورهای کنگره» ارزیابی کرد. در این بیانه همچنین آمده است: این گونه اقدامات یکجانبه و اظهارات بیاساس در جهت تقویت صلح شکننده در منطقه نیست، بلکه برعکس، به تشدید تنشها دامن میزند.
دور جدید درگیریها میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان هفته گذشته آغاز شد. به گفته «نیکول پاشینیان»، نخست وزیر ارمنستان، در دور جدید درگیریها، حداقل ۱۰۵ سرباز ارمنی کشته شدند. وزارت دفاع آذربایجان نیز اعلام کرده که ۵۰ نظامی آذربایجانی در این درگیریها کشته شدند.